Go Back   F150online Forums > Body > Electrical Systems
Sign in using an external account
Register Forgot Password?
Register Photos Vin Decoder FAQ Members Search Today's Posts Mark Forums Read Vendor DirectoryGarage

Electrical Systems SPONSORED BY:

Welcome to F150Online Forums!
Welcome to F150Online.com.

You are currently viewing our forums as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join the F150Online Forums community today!





Reply
 
 
 
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 03-02-2008, 10:57 PM
Junior Member
Garage is empty, add now
 
Join Date: Oct 2004
Location: Santa Clarita, CA
Vehicle: 2004 Ford F150
Posts: 2
04 F150 - Radio stays on after key removed & door open

You know how you can take the key out of the ignition (after turning off), and radio continues until you open the door?

Well, yesterday I opened the door, and the radio kept playing. I figured maybe it was a glitch...but test after test, restart after restart over 2 days....problem still occurring.

Anyone have this problem before, and if so, do you know what the fix is?

Thanks.
Reply With Quote
  #2  
Old 03-03-2008, 11:04 AM
Junior Member
Garage is empty, add now
 
Join Date: Mar 2008
Location: Saskatchewan
Vehicle: 2004 Ford F150
Posts: 5
radio stays on

hi, here is a similar post with the same problems.

http://f150online.com/forums/showthread.php?t=300939

I too have similar problems, which i am hoping gets looked at in the shop this week.
Reply With Quote
  #3  
Old 03-03-2008, 06:31 PM
Senior Member
2004 Ford F-150
My Garage
 
Join Date: Jun 2006
Location: Toronto, Canada
Vehicle: 2004 Ford F150
Posts: 451
from the sympton you are describing, its seems as though you accessory delay relay is stuck on.

when you open the doors does your door ajar light come on?

if all your doors make the door ajar light come on, then the switches in the latches are ok, and the connector the link is talkin about is ok.

if your doors do NOT make the door ajar light come on, then ignore what i am saying, and proceed to find the connector in the link.
Reply With Quote
  #4  
Old 03-04-2008, 09:54 PM
Junior Member
Garage is empty, add now
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 15
I have the same problem. Radio does not shut off, interior light does not come on when door opens, electric seat memory will not work. When going into the data computer when I attempt to set auto door locks, or headlight delay timer it reads "data error" or some thing similar.

I see there is talk here about a 3 pin connector in a wiring harness some where
between the front and rear seats. Anyone have a more detailed description? How do I access this harness? Under lower chassis door trim? Do I have to remove any seats? Is this under the carpet? Any help appreciated.

Keith
Reply With Quote
  #5  
Old 03-16-2008, 05:26 PM
Member
2004 Ford F-150
 
Join Date: Mar 2008
Location: Canada
Vehicle: 2004 Ford F150
Posts: 33
i would like some help as well i have the exact same problem autolock data error autolamp delay data error radio stays on door ajar does NOT come and chime does NOT come on
????????????
Reply With Quote
  #6  
Old 03-22-2008, 03:55 PM
Junior Member
Garage is empty, add now
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 3
I have the exact problem. Has anyone discovered the solution?
Reply With Quote
  #7  
Old 03-26-2008, 09:00 PM
Junior Member
Garage is empty, add now
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 3
Quote:
Originally Posted by Lime05
I have the exact problem. Has anyone discovered the solution?
Corroded wire underthe rear sill plate on the driver's side. Fixed the wire and all was well.
Reply With Quote
  #8  
Old 03-26-2008, 09:39 PM
Senior Member
Garage is empty, add now
 
Join Date: Nov 2006
Location: Minnesota
Vehicle: 2006 Ford F150
Posts: 249
Send a message via Yahoo to jhogan20
Sounds like a common problem, I had that same problem on my 06 after less than a year. They fixed it under warranty no questions.
__________________

2006 F150 Super Crew Lariat 4x4
Black/AZ Beige
Mods:
Flowmaster 40 Series
K&N intake
Edge Evolution
Black SALEEN 23's
Pioneer/JL Audio/Rockford Fosgate
Reply With Quote
  #9  
Old 03-27-2008, 02:00 AM
Junior Member
Garage is empty, add now
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 8
I have the exact same problem. I see water has got into the rear sill area of my 04 Supercrew lariat. I don't see any corroded wires...i must not be looking hard enough. Any tips would be helpful. A picture of the affected wire would be awesome!!
Reply With Quote
  #10  
Old 03-28-2008, 01:23 AM
Junior Member
Garage is empty, add now
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 8
Ok, I've been through everything with a fine tooth comb and this is very frustrating.

I have a 2004 f-150 supercrew lariat. Issues are as follows;

When the engine is running, when any door is opened the door ajar light and dome lamps do not illuminate.

When the key is turned off, but left in the ignition. The dome lamps illuminate for about 30 sec and then turn off. Opening any door will not turn them back on. The radio stays on...opening a door does not turn it off. No door chime if door is opened.

When key is removed from ignition and doors have been opened. Windows, sunroof, radio are all still operational. Dome lamps still do not turn on. No chime if headlights left on. Battery saver kicks in after 20min or so and shuts the radio, windows, etc off. Once the battery saver kicks in....radio, windows, etc are not powered until the key is turned to the 'on' position...(Which is great..cause for that moment, it works like it should)

Dash display indicates "Auto locks - Data Error" and "Autolamp Delay - Data Error"

Note: Everything else works on the truck, Power mirrors, locks, pedals, seats, third, brake light, heated seats, A/C...have not tried seat memory or keypad entry though.

I have gone through the wiring in the driverside sill wells both front and back...everything looks good, I see no corrosion to any wires or connectors in the sill. I have swaped the accessory delay relay with the headlight relay, nothing. I have sprayed door locks with cans of WD-40. I have prayed to god. Nothing.

Its like the truck dosn't realize that any of the doors have been opened. What are the chances that its the ECM or the BCM? Any thoughts?
Reply With Quote
  #11  
Old 03-31-2008, 08:31 PM
Junior Member
Garage is empty, add now
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 8
Okay, took it in to the dealer and they ran a diagnostic.
They tell me that the Viper Remote starter has fried part of the BCM body security control module. Not Cheap for a new one ~$1000.00 ouch!

Can I get one from the wreckers and plug it in? or does it have to be programmed?
Reply With Quote
  #12  
Old 04-01-2008, 11:06 PM
Junior Member
Garage is empty, add now
 
Join Date: Mar 2008
Location: Saskatchewan
Vehicle: 2004 Ford F150
Posts: 5
solution for me

Well I have the exact same problem .... radio data error etc etc, had it into 2 shops, the first one said it was door switches which put things on an open circut....they changed 2 door switches...no fix!!! then the next garage said it was my VSM, they are tracking a new one down, they said that it was a part that was unavailable???? they dont make replacements???? he looked about as stumped as me. They are finding a replacement and will change it...he said the thing is fried!!! I also have a remote start/alarm but it was dealer intstalled ford aftermarket. I will post if the vsm change fixes the issue.
Reply With Quote
  #13  
Old 04-04-2008, 07:18 PM
Member
2004 Ford F-150
 
Join Date: Mar 2008
Location: Canada
Vehicle: 2004 Ford F150
Posts: 33
could you post the color of the wire? that would be helpful thnx
Reply With Quote
  #14  
Old 04-06-2008, 06:49 PM
Junior Member
Garage is empty, add now
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 6
Fixed!!!

I finally fixed the problem today. I found the bad splice in the wire, fixed it and now my radio shuts off when I open the door...and I don't have the data error anymore. Oh ya, and my power seats memory function works again.

FYI: The wire is Violet and is located on the driver's side wire bundler, right before the bundle goes into the rear pillar area. I took a picture if anyone is interested...
Reply With Quote
  #15  
Old 04-06-2008, 09:10 PM
Member
2004 Ford F-150
 
Join Date: Mar 2008
Location: Canada
Vehicle: 2004 Ford F150
Posts: 33
i Fixed the problem as well theres a violet wire and a purple wire thaqt spice into a violet wire near the back of the rear sill plate on the drivers side its just taped up with the hockey type tape????? wich is why theres a problem all the water soaks up and sits there but ya so loads of corrosion cleaned it up works like a charm!!!!Click the image to open in full size.[/IMG]file:///C:/Documents%20and%20Settings/Josh/My%20Documents/Josh's%20camera%20pics/100_00834.JPG[/IMG]
Reply With Quote
Old 04-06-2008, 09:10 PM


 
 
 
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off


All times are GMT -4. The time now is 02:15 AM.


 
This forum is owned and operated by Internet Brands, Inc., a Delaware corporation. It is not authorized or endorsed by the Ford Motor Company and is not affiliated with the Ford Motor Company or its related companies in any way. FordŽ is a registered trademark of the Ford Motor Company
Contact Us Advertising Privacy Statement Terms of Service Jobs Forum Text Archives
Emails & Contact Details

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.5.2