2004 - 2008 F-150

2008 front "grinding" noise

 
  #1  
Old 03-28-2019, 04:00 PM
Junior Member
Thread Starter
Join Date: Mar 2019
Posts: 1
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
2008 front "grinding" noise

Been reading a bunch of forums about the issue I'm having but all are from a few years ago so wanted to find out new info. I have 2008 4x4 with the 5.4, about 6 months ago I got the grinding noise and replaced the drivers side axle and actuator. Problem was solved. Now about 2 weeks ago I had a 6" lift done on the truck, immediately had a very faint grind and was told it was normal. Presently it sounds just like when I had the actuator replaced. Shop says both iwes are fine as well as the lines. Only makes the noise during acceleration and in 2wd. Cant tell if it's there at high speeds from the tire noise on the road. Try changing the check valve and see or anyone have a better solution.
 
  #2  
Old 03-28-2019, 04:12 PM
glc's Avatar
glc
glc is offline
Senior Member
Join Date: Dec 2006
Location: Joplin MO
Posts: 38,630
Received 7 Likes on 7 Posts
You are losing vacuum. When you accelerate, there's not enough vacuum to keep the IWE's disengaged. Check the IWE vacuum system, including check valves and accumulator (vacuum box).

https://www.f150online.com/forums/ar...then-some.html
 
 


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: 2008 front "grinding" noise


Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: