2014 f150 3.7L NOT EcoBoost - F150online Forums

Notices

2014 f150 3.7L NOT EcoBoost

  #1  
Old 06-12-2018, 08:39 PM
Junior Member
Thread Starter
Join Date: Jun 2018
Posts: 6
2014 f150 3.7L NOT EcoBoost

There is a noise coming from under the hood that SOUNDS like a belt but they all look fine. The tensioner pulley and water pump have both been replaced. It happens when I start the truck and quiets when I get to 5th but doesnt happen ALL the time. When the motor gets warmed up, the sound goes away. But again, it's not every time I start the truck. 2 people have said the alternator but when I have taken it to get checked, the readings come back fine. Suggestions?
 
  #2  
Old 06-12-2018, 08:58 PM
Technical Article Contributor
Join Date: Jan 2007
Location: Vernon, NY
Posts: 7,840
I betcha it is the alternator making that noise.
 
  #3  
Old 06-12-2018, 09:01 PM
Junior Member
Thread Starter
Join Date: Jun 2018
Posts: 6
What in the alternator could be making the noise if the readings are coming back fine? Also, can rebuilding it fix the problem?
 
  #4  
Old 06-12-2018, 10:24 PM
Senior Member
Join Date: Jan 2002
Location: Wilmington,NC
Posts: 4,317
Bearing. If it is like the old alternators that I have taken apart, the rear alt bearing is just a bushing.
 
  #5  
Old 06-13-2018, 05:33 AM
Junior Member
Thread Starter
Join Date: Jun 2018
Posts: 6
Thanks! We will try that!
 


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: 2014 f150 3.7L NOT EcoBoost


Sponsors

Archive Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service

© 2018 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: