Weird Behaviour- Need Guidance - F150online Forums

Go Back  F150online Forums > Audio & Video System > SYNC System
Weird Behaviour- Need Guidance >

Weird Behaviour- Need Guidance

Weird Behaviour- Need Guidance

  #1  
Old 09-09-2018, 01:46 PM
Junior Member
Thread Starter
Join Date: Sep 2018
Posts: 2
Weird Behaviour- Need Guidance

Hello Forum - I have searched the internet, and this forum ad nauseam. I can't seem to find this issue.
215 F150 Lariat with 40K miles

Whenever I unlock my phone, the truck acts likes it dialing a number. This phone isn't dialing, but screen, it looks like it is. This started a couple days ago. Yesterday, when I turn off the power, I get a beeping noise...and the system is acting like the engine is still on. Today, when I walked away, the horn beeped twice (to signal the car is running, and you're walking away). These symptoms go away only when I lock the doors.

I tried reseting the Sync back to the factory setting. The phone issue is gone, but not the issue where the truck acts like the engine is still running.

Also, when it beeps, it sounds like it's in 'Safe Mode', but not all the time. Now, when I open the door to get in, it starts the beeping.

Any tips? or guidance?

Thank you
 

Last edited by jeffchiappetta; 09-09-2018 at 03:15 PM. Reason: Updated
  #2  
Old 09-09-2018, 07:13 PM
Technical Article Contributor
Join Date: Jan 2007
Location: Vernon, NY
Posts: 7,840
Have you tried resetting it?
 
  #3  
Old 09-09-2018, 07:42 PM
Junior Member
Thread Starter
Join Date: Sep 2018
Posts: 2
I reset Sync, yes. It erased all the phone connections, and put everything back to the factory settings. But, it didn't change the behaviour. When I came out of the grocery, the lights were still on, and the truck was locked.
 
  #4  
Old 09-20-2018, 12:09 AM
Patman's Avatar
Global Moderator &
Senior Member

Join Date: Aug 2005
Location: DFW
Posts: 20,666
the ignition "beeping" thing may be traced back to one of the fuse boxes on the truck. Might be time to get some professional help if you aren't very proficient with electrical diagnosis


You can also try a "hard reset" disconnect the battery and touch both battery cables together. then reconnect the battery and retest for the symptoms
 


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Weird Behaviour- Need Guidance


Sponsors

Archive Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service

© 2018 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: