Rear tail light bulb replacement - F150online Forums

Go Back  F150online Forums > Body > Electrical Systems
Rear tail light bulb replacement > Rear tail light bulb replacement

Rear tail light bulb replacement

Reply

 
 
  #1  
Old 12-06-2001, 08:02 PM
Junior Member
Thread Starter
Join Date: Dec 2001
Location: Loudon, TN
Posts: 7
Question Rear tail light bulb replacement

Well, might as well make my first post a NEWBIE post, so here goes.....

I just recently purchased a 97 F-150 long bed/reg cab with the 4.6L V8. This is my tow vehicle for my little road racing car i have(was my daily driver)

Here is my problem:

My turn signals, hazzard, and parking lights all work(including the 3rd light on the cab). Heres my deal though. My rear tailights dont come on when the brakes are applied. What in the WORLD could this be?!

I figured it might be the bulbs(3157LL). I went to remove the taillamps and found that once i removed the two 10mm? screws, that the lamp assymbly is still attatched to something? What can i do?

I also bought a "4th" brake light for my reciever hitch and when i went to plug it in, it didnt work either.

I bought the truck from a reputable Ford dealer, and he is goin to take care of it as soon as i hand it over to them. But i am just curious as to what it could be?

Thank you,
Tony

P.S. Nice board by the way!
 
Reply With Quote
  #2  
Old 12-06-2001, 09:11 PM
Senior Member
Join Date: Aug 2000
Location: Palm Beach County, FL
Posts: 243
MP GSR,

Well since the trailer connector (4th brake lignt) doesn't work but the 3rd does, it's likely a wire issue somewhere between the cab and lamps. Could be either the switched +12 or ground wire(s). Both lamps may have failed, but not likely. As far as removing the light assemblies... in addition to the screws there are "ball-snap" type fasteners. Gently pull or pry the lens assembly back and to the right or left depending on which side you are working on respectively.
 
Reply With Quote
  #3  
Old 12-07-2001, 08:03 PM
Junior Member
Thread Starter
Join Date: Dec 2001
Location: Loudon, TN
Posts: 7
I really appreciate your help. Last thing i wanted to do was YANK on that assymbly and have it break. It seems everything is working OK now....i will however, keep checking. I may have a loose connection or bad ground. Even my reciever hitch brake light works now too.

Now, on to more PERFORMANCE oriented issues!
 
Reply With Quote
 
 
 

Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
Big Red 5.0
Street Scene
6
02-27-2016 06:38 PM
rivercity
Electrical Systems
2
07-20-2015 09:45 PM
BlueOvalFitter
2004 - 2008 F-150
14
07-16-2015 02:40 PM

Thread Tools
Search this Thread
Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Sponsors

All times are GMT -4. The time now is 12:37 AM.