Turn signals and hazard lights not working - F150online Forums

Go Back  F150online Forums > Body > Electrical Systems
Turn signals and hazard lights not working > Turn signals and hazard lights not working

Turn signals and hazard lights not working

Reply

 
 
  #1  
Old 11-09-2009, 08:57 PM
Junior Member
Thread Starter
Join Date: Mar 2009
Location: Sugarland, Texas
Posts: 5
Turn signals and hazard lights not working

The turn signals and hazaard lights on my 2006 F150 just stopped working all of a sudden. I've checked all of the fuses and they're fine. All I've checked are fuses. Are there relays that should be checked? Should I check the multi-function switch? Is it possible that the switch could be stuck and not bad? Thanks for any help you can give. It's driving me crazy.
 
Reply With Quote
  #2  
Old 11-09-2009, 09:55 PM
Technical Article Contributor
Join Date: Jun 2002
Location: Under the flightpath of old ORD 22R
Posts: 10,510
Do the brake lamps work ?

Have you done any modifications ( line of fire, LED tail lamps, etc ).

Do you hear the flasher working when you click on the turn signal ?
 
Reply With Quote
  #3  
Old 11-10-2009, 07:03 AM
Junior Member
Thread Starter
Join Date: Mar 2009
Location: Sugarland, Texas
Posts: 5
The brake lights do still work.

I've made no modifications whatsoever.

There is no noise when I move the turn signal lever. It just clicks in to place and sits there.
 
Reply With Quote
  #4  
Old 11-10-2009, 08:57 AM
Technical Article Contributor
Join Date: Jun 2002
Location: Under the flightpath of old ORD 22R
Posts: 10,510
With that info, you next step was correct ( testing the MFS )

 
Reply With Quote
  #5  
Old 11-10-2009, 11:16 AM
Junior Member
Thread Starter
Join Date: Mar 2009
Location: Sugarland, Texas
Posts: 5
Ok. Thanks! How does one test the MFS?
 
Reply With Quote
  #6  
Old 11-10-2009, 12:17 PM
Technical Article Contributor
Join Date: Jun 2002
Location: Under the flightpath of old ORD 22R
Posts: 10,510
Remove the MFS, and check the pins in the chart above.

Watch the connector number in the chart, and what the shape of it.
 
Reply With Quote
  #7  
Old 11-12-2009, 08:46 PM
Junior Member
Thread Starter
Join Date: Mar 2009
Location: Sugarland, Texas
Posts: 5
Thanks sccully. I guess the only way to test it is with a meter right? I'm not that good with those things.
 
Reply With Quote
  #8  
Old 11-12-2009, 10:07 PM
Technical Article Contributor
Join Date: Jun 2002
Location: Under the flightpath of old ORD 22R
Posts: 10,510
A meter is the only sure way. You need to check resistance between pins.
 
Reply With Quote
  #9  
Old 01-30-2010, 02:08 PM
Senior Member
Join Date: Nov 2005
Location: Florida
Posts: 1,135
What was your outcome on this. My 2005 started doing the exact same thing last night. Turn signals dont work, hazards dont work and cruise control does not work. No blown fuses, no burned out tail lights, stop lights work fine, running lights work fine, headlights and brights work fine, everything seems to be fine.

Symptom is when you activate turn signal or hazards, the light stays on solid and does not blink, cruise control just does not activate at all.

Ideas?

I am about over this ****ing lemon truck
 
Reply With Quote
  #10  
Old 01-30-2010, 08:33 PM
Senior Member
Join Date: Aug 2008
Location: 918!
Posts: 289
this is kinda off subject, but does anybody know if you can have clear lense with clear turn signals in oklahoma??
 
Reply With Quote
  #11  
Old 01-31-2010, 09:58 AM
Junior Member
Thread Starter
Join Date: Mar 2009
Location: Sugarland, Texas
Posts: 5
Crazynip...I wound up taking it to the dealership. They found a short in the wiring. It was a $200 repair but everything works fine now.
 
Reply With Quote
  #12  
Old 01-31-2010, 11:54 AM
Senior Member
Join Date: Nov 2005
Location: Florida
Posts: 1,135
This is really getting odd, the turn signals work SOMETIMES when the headlights are OFF. Last night I was driving it, and occasionally with the lights ON, the right TS would work, occasionally the Cruise would work, but by the end of the night, neither TS or cruise (or hazards) would work. It's always something with this truck. One other time, both turn signals would work until I hit the brakes, then the light for the turn signal would "freeze", stay on solid until I let off the brakes.
 
Reply With Quote
  #13  
Old 01-31-2010, 12:03 PM
Technical Article Contributor
Join Date: Jun 2002
Location: Under the flightpath of old ORD 22R
Posts: 10,510
Have you tested the MFS ?
 
Reply With Quote
  #14  
Old 01-31-2010, 11:28 PM
Junior Member
Join Date: Jan 2010
Posts: 3
Ok anyone ever heard of their flashers and brake lights not working but their hazards working fine? Mine just stopped on my 03 lariat. No brake lights. No flashers front or back. But when hazard lights on they all work and brake light over cab works.
 
Reply With Quote
  #15  
Old 01-31-2010, 11:50 PM
Junior Member
Join Date: Jan 2010
Posts: 3
Ok figured it out. My father in law had lowered the tilt on my steering wheel and there was a short. I raised it back up and everything works fine now. So if anyone else comes across the same problem that might give them a good place to start looking
 
Reply With Quote
 
 
 

Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
Rebel Off Road
2009 - 2014 F-150
0
07-23-2015 01:35 PM
rivercity
Electrical Systems
2
07-20-2015 09:45 PM
bkool2323
2015 - 2018 F-150
5
07-15-2015 01:33 PM
03Fx4JD
2009 - 2014 F-150
8
07-08-2015 02:20 PM
laneman
1997 - 2003 F-150
0
07-06-2015 05:59 PM

Thread Tools
Search this Thread
Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Sponsors

All times are GMT -4. The time now is 02:44 PM.


 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: