Go Back   F150online Forums > Powertrain & Mechanical > V8 Engines
Sign in using an external account
Register Forgot Password?
Register Photos Vin Decoder FAQ Members Search Today's Posts Mark Forums Read Vendor DirectoryGarage

Welcome to F150Online Forums!
Welcome to F150Online.com.

You are currently viewing our forums as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join the F150Online Forums community today!





Reply
 
 
 
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #16  
Old 05-18-2011, 10:51 PM
Junior Member
Garage is empty, add now
 
Join Date: May 2011
Posts: 1
ok ive bben reading this for a while now trying to find an answer to the low oil pressure problem,i have a 2006 ford f150 v8 5.4 triton. about 6 months after i bought it my truck shut down on "low oil pressure" i let it sit for a moment then it fired right up i didnt have the problem again for 3 months or so then it did it again long story short it went to 4 diffrent mechanics and they couldnt find anything wrong so a few days ago it shut down agian on low oil pressure and put it into safe mode after changing the low oil pressure sensor and all fluids it still didnt start so after a few mins of thought i pulled the wire to the mass airflow sensor and it fired right up after 126.68 at autozone for the sensor i put it in and havnt had a problem since.
Reply With Quote
  #17  
Old 05-19-2011, 01:48 AM
Senior Member
Garage is empty, add now
 
Join Date: Jun 2007
Location: Utah
Vehicle: 1999 Ford F-150 5.4
Posts: 5,055
Quote:
Originally Posted by fordhigh23 View Post
ok ive bben reading this for a while now trying to find an answer to the low oil pressure problem,i have a 2006 ford f150 v8 5.4 triton. about 6 months after i bought it my truck shut down on "low oil pressure" i let it sit for a moment then it fired right up i didnt have the problem again for 3 months or so then it did it again long story short it went to 4 diffrent mechanics and they couldnt find anything wrong so a few days ago it shut down agian on low oil pressure and put it into safe mode after changing the low oil pressure sensor and all fluids it still didnt start so after a few mins of thought i pulled the wire to the mass airflow sensor and it fired right up after 126.68 at autozone for the sensor i put it in and havnt had a problem since.
Should have just cleaned it. Can of MAF cleaner $10 This thread is 3 years old BTW. the guy with the original post is probably long gone and all..
Reply With Quote
Old 05-19-2011, 01:48 AM


 
 
 
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off


All times are GMT -4. The time now is 02:15 AM.


 
This forum is owned and operated by Internet Brands, Inc., a Delaware corporation. It is not authorized or endorsed by the Ford Motor Company and is not affiliated with the Ford Motor Company or its related companies in any way. FordŽ is a registered trademark of the Ford Motor Company
Contact Us Advertising Privacy Statement Terms of Service Jobs Forum Text Archives
Emails & Contact Details

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.5.2