Go Back   F150online Forums > Powertrain & Mechanical > V6 Engines (including Ecoboost)
Sign in using an external account
Register Forgot Password?


Welcome to F150Online Forums!
Welcome to F150Online.com.

You are currently viewing our forums as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join the F150Online Forums community today!





Reply
 
 
 
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 06-15-2011, 03:55 PM
Member
 
Join Date: Jan 2011
Location: Alaska
Vehicle: 2011 Ford F150
Posts: 13
Ecoboost fuse box

The owners manual says the fuse box is: located under the right hand side of the instrument panel. There is a picture of a panel to remove which looks nothing like any panels in my truck. I see a large fuse box under the hood which the manual calls the "power distribution box" and apparently is different from the fuse box. I want to pull the Sync fuse to reset the Sync system as it may help get Sync to recognize my ipods again (the live chat person "Dennis" on SyncMyRide.com advised me to pull the fuse for 3 minutes). So, am I retarded or what? I cannot find the fuse box the manual says contains the 15 amp Sync fuse so I can pull it.
Reply With Quote
  #2  
Old 06-15-2011, 06:22 PM
Junior Member
 
Join Date: Apr 2003
Posts: 7
The fuse box is on the right side of the front passenger foot well. The panel pops right off.

Good luck... I've had to reset my Sync system 3 times now. Not very happy with it.
Reply With Quote
  #3  
Old 06-16-2011, 11:54 AM
Member
 
Join Date: Jan 2011
Location: Alaska
Vehicle: 2011 Ford F150
Posts: 13
Thanks Chris, I found it, pulled it, waited three minutes and now the iPod is working again - going through its long "indexing" during which it will only play one song. Hope I don't have to do this too often.
Reply With Quote
  #4  
Old 06-17-2011, 12:59 PM
Member
 
Join Date: Jan 2011
Location: Alaska
Vehicle: 2011 Ford F150
Posts: 13
I know this is an "engine" forum, but just one more comment on this Sync issue. Yesterday, after pulling the fuse, the ipods did work, for one song. Then when I restarted the truck to go home after work, all the songs were there and would play, only with no sound output. I tried everything I could but no sound from the iPod (radio, CD/DVD, Sirius, Jukebox all had sound like normal). So I pulled the fuse again and now have sound and all the songs. So, I'm wondering, I know USB is supposed to be "hot swapable" but maybe I need to disconnect it before turning off the truck? or switch to a different media type (like radio or CD)? I just really don't know what is causing the "corruption" of the USB connection that happens intermittently. Any ideas out there?
Reply With Quote
Old 06-17-2011, 12:59 PM


 
 
 
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off


All times are GMT -4. The time now is 10:15 PM.


 
This forum is owned and operated by Internet Brands, Inc., a Delaware corporation. It is not authorized or endorsed by the Ford Motor Company and is not affiliated with the Ford Motor Company or its related companies in any way. FordŽ is a registered trademark of the Ford Motor Company
Contact Us Advertising Privacy Statement Terms of Service Jobs Forum Text Archives
Emails & Contact Details