Go Back   F150online Forums > Powertrain & Mechanical > V6 Engines (including Ecoboost)
Sign in using an external account
Register Forgot Password?
Register Photos Vin Decoder FAQ Members Search Today's Posts Mark Forums Read Vendor DirectoryGarage

Welcome to F150Online Forums!
Welcome to F150Online.com.

You are currently viewing our forums as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join the F150Online Forums community today!





Reply
 
 
 
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 06-26-2009, 05:54 PM
Junior Member
Garage is empty, add now
 
Join Date: Sep 2005
Vehicle: 1999 Ford F-150
Posts: 5
Need help, truck won't start

After my lunchbreak today I couldn't get my truck to start and it was running fine 30 minutes prior. The engine wouldn't even try to turn over and we couldn't hear any clicking. The radio worked and the headlights were working (although it was bright out and hard to tell if the headlights were bright enough). Any idea what might be going on?

BTW, I have a 1999 4.2L V6 F150 with a 5 speed.

Thanks.
Reply With Quote
  #2  
Old 06-26-2009, 09:38 PM
Technical Article Contributor
2007 Ford F-150
My Garage
 
Join Date: Jan 2007
Location: Vernon, NY
Vehicle: 2007 Ford F150
Posts: 5,744
Ever try push starting it?

Your battery is dead or else the wires on the starter decided to make your life rough. The starter wires have a tendency to rust off if you live in the snow belt.
Reply With Quote
  #3  
Old 06-26-2009, 11:05 PM
Senior Member
1997 Ford F-150
 
Join Date: Sep 2007
Location: >wwOwww<
Vehicle: 1997 F150
Posts: 1,509
Switch on the clutch pedal may have got bent out of position or the contacts are bad. Maybe even came unplugged!
I haven't looked at the newer trucks, but older ones all had a safety switch there.
Reply With Quote
Old 06-26-2009, 11:05 PM


 
 
 
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off


All times are GMT -4. The time now is 12:49 PM.


 
This forum is owned and operated by Internet Brands, Inc., a Delaware corporation. It is not authorized or endorsed by the Ford Motor Company and is not affiliated with the Ford Motor Company or its related companies in any way. FordŽ is a registered trademark of the Ford Motor Company
Contact Us Advertising Privacy Statement Terms of Service Jobs Forum Text Archives
Emails & Contact Details