Go Back   F150online Forums > Special Interest > Towing & Hauling
Sign in using an external account
Register Forgot Password?
Register Photos Vin Decoder FAQ Members Search Today's Posts Mark Forums Read Vendor DirectoryGarage

Welcome to F150Online Forums!
Welcome to F150Online.com.

You are currently viewing our forums as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join the F150Online Forums community today!





Reply
 
 
 
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 03-14-2007, 11:44 PM
Senior Member
Garage is empty, add now
 
Join Date: Feb 2007
Location: McKinney, TX
Vehicle: 2008 Ford F150
Posts: 856
Send a message via Yahoo to john1102
Trailer lights don't work

I have a ten foot trailer for a jet ski and the lights work except for the running lamps. Brake lights and blinkers work. Anyone know the solutin do this?? Is it a wiring problem or a fuse problem maybe? Thanks
__________________


Sig by dirtyd88
Reply With Quote
  #2  
Old 03-15-2007, 12:27 AM
Senior Member
2000 Ford F-250
 
Join Date: Mar 2005
Location: St. Charles, MO
Vehicle: 2000 Ford F-250 7.3
Posts: 5,843
Did you check ALL of your fuses?
__________________


Quote:
Originally Posted by RockPick View Post
Having fun as a kid is one thing... being an absolute toolbox is another. You're the latter of that comparison.
In Hoc Signo Vinces
Reply With Quote
  #3  
Old 03-15-2007, 09:21 AM
Senior Member
Garage is empty, add now
 
Join Date: May 2005
Location: Colorado
Vehicle: 2003 Ford F150
Posts: 1,446
Trailer park lamp fuse?

If not check that you are getting juice on the 11 o'clock position in the 7 pin connector on the truck with the park lights on. Or..the brown wire on the 4 pin connector.

If the truck checks out then you either have bad bulbs or a short somewhere on the trailer.
Reply With Quote
  #4  
Old 03-15-2007, 12:40 PM
Member
Garage is empty, add now
 
Join Date: Jul 2006
Location: Pearland, TX
Posts: 58
I'd definetely start out by checking fuses first, and then your trucks 7-pin or 4-flat connector with a test light. That would narrow it down to truck or trailer, and then go from there.

Robbie
Reply With Quote
  #5  
Old 03-27-2007, 02:39 PM
G1K G1K is offline
Junior Member
Garage is empty, add now
 
Join Date: Dec 2003
Vehicle: 2001 Ford Lightning
Posts: 20
I'm having the same problem. I checked both the running ligh locations on the 4 pin and 7 pin connectors and no power there. I checked all the fuses onder the dash, they're good. Where else should I check?


Ryan
Reply With Quote
  #6  
Old 03-28-2007, 07:02 AM
Senior Member
Garage is empty, add now
 
Join Date: May 2005
Location: Colorado
Vehicle: 2003 Ford F150
Posts: 1,446
If the fuses are good and there is no power on only one connector pin..you will be tracing for a short or corrosion for lost connection.

Have fun with that.....lots of time and most are not successfull.

If you are not successful, I would run a new wire and relay off your rear tail lights to get a switched running light and feed it onto the truck/trailer wiring harness. They make fused/relayed trailer wiring harness that will plug right into the tail light wiring so you won't have to splice into anything. Just tap into a power source for the relay activation.

Goodluck...you could always seek profession help from someone like me who does this for a living. It might be the most painless fix. There is a possibility that you missed a fuse or the trailer harness connectors just has some corrosion on it.
Reply With Quote
Old 03-28-2007, 07:02 AM


 
 
 
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off


All times are GMT -4. The time now is 04:40 AM.


 
This forum is owned and operated by Internet Brands, Inc., a Delaware corporation. It is not authorized or endorsed by the Ford Motor Company and is not affiliated with the Ford Motor Company or its related companies in any way. FordŽ is a registered trademark of the Ford Motor Company
Contact Us Advertising Privacy Statement Terms of Service Jobs Forum Text Archives
Emails & Contact Details

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.5.2