Go Back   F150online Forums > F-Series Trucks > 2004 - 2008 F-150
Sign in using an external account
Register Forgot Password?
Register Photos Vin Decoder FAQ Members Search Today's Posts Mark Forums Read Vendor DirectoryGarage

2004 - 2008 F-150 SPONSORED BY:

Welcome to F150Online Forums!
Welcome to F150Online.com.

You are currently viewing our forums as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join the F150Online Forums community today!





Reply
 
 
 
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 08-08-2009, 03:51 PM
Member
Garage is empty, add now
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 15
The Metal Shaving Sound Still!!!!!

Hey guys I was having the same problem with the grinding from the actuator. I replaced the iwe solenoid and the driver side actuator becuase it was holding no vacuum I assumed this would fix it but once I got it back together it did the same thing. I have checked all the vacuum lines and they are fine, I have also checked the box behind the battery. The other actuator holds vacuum fine to, is there anything that could be wrong with the actuator besides the it not holding vacuum that would cause this problem. I am getting so aggrivated with this truck. I have tried everything I know and everything checked out the only thing I havent changed is the passenger actuator and it holds vacuum fine. Any help would be greatly appreciated. Also the truck only does it under certian loads and my 4x4 works great all the lights come on and everything. Thanks again for any help. Sorry for being so long.
Reply With Quote
  #2  
Old 08-08-2009, 05:02 PM
Technical Article Contributor
2007 Ford F-150
 
Join Date: Mar 2005
Location: OH-IO
Vehicle: 2013 Ford F150 FX4
Posts: 3,794
Replace the check valves. They are there to maintain vac to the hubs under accel. If they are stuck open, you will lose vac under accel and get the dreaded grinding noise.
__________________
2013 FX4 LUXURY screw shortbed 5.0 on factory 20's in Blue Flame
14" Magnaflow SI/DO Harley style exit, Resonator delete, Undercover Flex, DeeZee bedmat, DeeZee tailgate assist, AVS in-channels, Ford Accessories splash guards, AudioControl sound processors, kenwood amps, Image Dynamics speakers working with stock MFT/sony system.

Reply With Quote
  #3  
Old 08-08-2009, 05:08 PM
Member
Garage is empty, add now
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 15
I checked the valves with a vacuum guage and they held fine could they still be shot. Also where can I get them at.
Reply With Quote
  #4  
Old 08-10-2009, 12:51 PM
Member
Garage is empty, add now
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 15
ttt
Reply With Quote
  #5  
Old 08-13-2009, 12:32 PM
Member
Garage is empty, add now
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 15
ttt
Reply With Quote
Old 08-13-2009, 12:32 PM


 
 
 
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off


All times are GMT -4. The time now is 09:42 PM.


 
This forum is owned and operated by Internet Brands, Inc., a Delaware corporation. It is not authorized or endorsed by the Ford Motor Company and is not affiliated with the Ford Motor Company or its related companies in any way. FordŽ is a registered trademark of the Ford Motor Company
Contact Us Advertising Privacy Statement Terms of Service Jobs Forum Text Archives
Emails & Contact Details

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.5.2