Go Back   F150online Forums > F-Series Trucks > 2004 - 2008 F-150
Sign in using an external account
Register Forgot Password?
Register Photos Vin Decoder FAQ Members Search Today's Posts Mark Forums Read Vendor DirectoryGarage

2004 - 2008 F-150 SPONSORED BY:

Welcome to F150Online Forums!
Welcome to F150Online.com.

You are currently viewing our forums as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join the F150Online Forums community today!





Reply
 
 
 
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 10-15-2006, 01:35 PM
Senior Member
Garage is empty, add now
 
Join Date: May 2004
Vehicle: 2004 Ford F150
Posts: 892
Is there a fuse box under the hood?

I am having some trouble and am out of ideas. I was installing an alarm on my truck and all was fine yesterday but today is a different story. Currently my dome light does not come on when I open any of the doors or when I use my FOB to unlock the doors. My fuel gauge does not read anything. When I first turn the key it goes up very little and then drops back down as if the truck was turned off. I just filled the tank yesterday so I know there is fuel in the tank. The stereo does not turn off when I open the door. The stereo has absolutely no sound but it powers on. The stereo is a Kenwood 7017 and the navigation and DVD player work but there is just no sound. I have checked every fuse in the fuse box behind the passenger side kick panel and they are all good. I tested each fuse w/ a meter in case it was just a hair line break. only thing I noticed when installing the alarm was that when I was probing for a wire the stereo came on while I had the probe on it and it turned off as soon as I removed the probe. Is there another fuse box under the hood? I thought there was but I sure cant find it if there is. I have completely removed the alarm and it still is not working.

Almost forgot this part, it has me puzzled the most....... The truck will start if the headlight switch is in the auto position or turned off. If I turn it to the parking lamp position or manually turn on the headlights while the engine is running it kills the engine. Also it will not start with the switch in either the parking light or manual on position. This one has me more perplexed than anything.

The truck is a 2004 F150 SCREW if that matters.......
__________________
Here's my truck

Last edited by GB150; 10-15-2006 at 01:40 PM.
Reply With Quote
  #2  
Old 10-15-2006, 01:46 PM
Technical Article Contributor
Garage is empty, add now
 
Join Date: May 2004
Location: Georgia on my mind...
Vehicle: 2004 Ford F150
Posts: 6,509
Send a message via AIM to Quintin Send a message via Yahoo to Quintin
There's a relay box mounted on the driver's side of the engine compartment, that's it.
__________________


!@#$ the language filter.
Reply With Quote
  #3  
Old 10-15-2006, 01:49 PM
Senior Member
Garage is empty, add now
 
Join Date: Jul 2001
Location: North Canton, Ohio
Vehicle: 2004 Ford F-150
Posts: 2,803
There is a relay box under the hood on the drivers side (2004's) above the wheel well near where the intake system is. You may want to check those.
I had almost the exact same issues you are having and had to remove my efans as the controllers were causing my electrical issues. I had the radio and some lights turning on in the middle of the night !!!! Had the same issue with the radio delay not operating properly when I opened the door also....
Good luck...
Reply With Quote
  #4  
Old 10-15-2006, 01:50 PM
Senior Member
Garage is empty, add now
 
Join Date: May 2004
Vehicle: 2004 Ford F150
Posts: 892
Quote:
Originally Posted by Quintin
There's a relay box mounted on the driver's side of the engine compartment, that's it.

Thanks Quintin. That's what I thought but somebody was telling me that there was a fuse box under tha hood also. I looked in the manual and I dont think those relays would have anything to do w/ my issues. Anybody have any ideas what else to check?
__________________
Here's my truck
Reply With Quote
  #5  
Old 10-15-2006, 02:37 PM
Senior Member
Garage is empty, add now
 
Join Date: May 2004
Vehicle: 2004 Ford F150
Posts: 892
OK, I just got my programmer out (dont ask why I didn't start w/ this) and it's giving me the following DTC's:

P0463- Fuel level sens circuit high input (my fuel gauge bottoms out)
P2100- Throttle actuator ctrl motor circ/open
P2107- Throttle actuator ctrl mod processor
P2110- Throttle actuator ctrl system - Forced limited RPM

I didn't notice the idiot light before but I just went and checked and the engine light is on and the wrench light is not. Any ideas or am I stuck taking it to the dealer?
__________________
Here's my truck
Reply With Quote
  #6  
Old 10-15-2006, 03:45 PM
Senior Member
Garage is empty, add now
 
Join Date: Dec 2005
Location: Lake Forest, CA
Vehicle: 2006 Ford F150
Posts: 114
Is it a remote start alarm, security alarm, or both? Which alarm is it?
Reply With Quote
  #7  
Old 10-15-2006, 03:59 PM
Senior Member
Garage is empty, add now
 
Join Date: May 2004
Vehicle: 2004 Ford F150
Posts: 892
Quote:
Originally Posted by swhite005
Is it a remote start alarm, security alarm, or both? Which alarm is it?
It's the CA 670 alarm/remote start. Actually I didn't even finish installing it. I had most of it done last night but it started to get dark so I decided to finish it today. Last night I could lock/unlock the doors, arm and disarm the alarm. I hadn't even tried to hook up the PATS bypass yet. Like I said, all was good last night. This morning I went out and the dome light wouldn't come on, no sound from the stereo, radio wouldn't shut when I removed the key and opened the door. It would however timeout after 10 minutes. But the strangest part is that if I turn on the parking lights or manually turn on the headlights, the truck will crank but not start. If the truck is running and I turn it to one of those positions it will kill the engine. In the auto headlight position or turned off, it will start everytime. The system has been completely removed and it's still doing the same thing.
__________________
Here's my truck
Reply With Quote
Old 10-15-2006, 03:59 PM


 
 
 
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off


All times are GMT -4. The time now is 07:45 PM.


 
This forum is owned and operated by Internet Brands, Inc., a Delaware corporation. It is not authorized or endorsed by the Ford Motor Company and is not affiliated with the Ford Motor Company or its related companies in any way. FordŽ is a registered trademark of the Ford Motor Company
Contact Us Advertising Privacy Statement Terms of Service Jobs Forum Text Archives
Emails & Contact Details