Go Back   F150online Forums > F-Series Trucks > 1997 - 2003 F-150
Sign in using an external account
Register Forgot Password?
Register Photos Vin Decoder FAQ Members Search Today's Posts Mark Forums Read Vendor DirectoryGarage

1997 - 2003 F-150 SPONSORED BY:

Welcome to F150Online Forums!
Welcome to F150Online.com.

You are currently viewing our forums as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join the F150Online Forums community today!





Reply
 
 
 
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 10-19-2011, 03:58 PM
Member
Garage is empty, add now
 
Join Date: May 2011
Location: Heidelberg, Germany
Vehicle: 1998 Ford F150
Posts: 51
['98 F150 4x4] Weird vibrations and rough idle (after tuneup) :(

Hey,

I did some overhauling on my F150 but some problems remain.
Here's what I did:

- New headers (one manifold leaked before)
- New Denso Iridium Fine Wires
- New oil & filter
- New K&N cone filter
- New goodyear serpentine belt

As soon as I had the new headers bolted on I noticed a weird shake after the engine warmed up.
When I'm in Drive and step on the brakes there's some weird vibration for about 2-3seconds, it cannot say if it's always in the same time sequence.
I think that because the O2 sensor measured false data before the engine is running now on lower idle rpm and maybe therefore some of the engines vibration is transferred to the cabin?
But there's another thing that worries me. I was driving home today with the heater on, when I parked (motor running) to get something off the bed quickly I noticed the exhaust noise getting louder, I got back in and noticed some rpm increase every now and then (still in Park).
After I parked I switched the heater off and the lights to park lights and the rpm increases seemed to go away...
Before I did the tune-ups I noticed the inconsistent idle when I was sitting at a light and had the A/C running...

I'm really worried that I did something wrong during my tune-up modifications but I'm not sure what it could be... could the EGR be leaking?

Other than that the truck drivers perfectly fine, seems to have lots of power and starts up without a problem.

Any help is appreciated! Thank you guys in advance, Johannes
Reply With Quote
Old 10-19-2011, 03:58 PM


 
 
 
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off


All times are GMT -4. The time now is 02:17 PM.


 
This forum is owned and operated by Internet Brands, Inc., a Delaware corporation. It is not authorized or endorsed by the Ford Motor Company and is not affiliated with the Ford Motor Company or its related companies in any way. FordŽ is a registered trademark of the Ford Motor Company
Contact Us Advertising Privacy Statement Terms of Service Jobs Forum Text Archives
Emails & Contact Details

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.5.2